Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi | Veteriner Fakültesi

HAYVAN BESLEME VE BESLENME HASTALIKLARI ANABİLİM DALI

Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı’nda araştırma ve eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi için yem analiz laboratuvarı, kanatlı araştırma ünitesi (broyler piliç, bıldırcın, yumurta tavuğu ünitesi) bulunmaktadır. Anabilim dalında, Yem Hijyeni ve Teknolojisi, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları ve Klinik Hayvan Besleme dersi okutulmaktadır. Bu dersler kapsamında hayvan beslemede kullanılan yemler, yem katkı maddeleri, yem hijyeni ve yem teknolojileri ile hayvanların metabolizması, evcil hayvanların beslenmesi ve bu hayvanların beslenme hastalıkları, rasyon bilgisi ve hesaplaması, besleme döl verimi ilişkisi, süt verimine ve kalitesine beslemenin etkisi, tavuklarda yumurta verimine ve kalitesine beslemenin etkisi gibi lisans düzeyinde konular anlatılmaktadır. Bunun yanı sıra fakülteye gelen yetiştiricilere ya da köylerde çiftliklere gidilerek de hayvan besleme ve rasyon konularında bilgi verilmektedir.